Fejlmeddelelse

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/clients/client6/web72/web/includes/file.phar.inc).

Anmeldelse

Møder med Jesus – Forklaringer til Markusevangeliet

Morten Hørning
Bibellæser-Ringen 2013
95 sider – 50,- kroner Ved køb af 10 styk eller flere: 40 kroner pr stk. Ved køb af 25 styk eller flere: 35 kroner pr stk
Jens Ole Christensen

Jeg har fulgtes sammen med Morten Hørning Jensen gennem Markusevangeliet de sidste par måneder. Og den oplevelse er jeg meget begejstret for. Det er sjældent at læse en bibeludlægning, der samtidig er så kort og enkel og alligevel lyser af det overskud, som kommer af, at fagteologen Morten Hørning har læst Markus meget grundigt.

Denne lille bog bekræfter mig i én af mine yndlingsteorier, nemlig at god teologisk faglighed fører til enkel forkyndelse:

Gang på gang fik jeg øje på en lille detalje eller en sammenhæng, jeg ikke havde tænkt over. Andre gange blev det tydeligt for mig, hvilken streg der nu blev føjet til mit billede af Jesus, eller der blev rejst et spørgsmål, jeg måtte tænke videre over.

Eller jeg tog en opmuntring eller udfordring med ud i mit liv.

I margenen på bogen er der spørgsmål eller tanker til overvejelse og henvisninger til steder, hvor man kan læse videre om forskellige emner.

Flotte billeder, små interview med bibellæsere og en gennemtænkt opsætning giver fornemmelsen af, at der er kælet for detaljen.

Møder med Jesus er delt op i 48 stykker, så den kan bruges dagligt af en enkeltperson eller ugentligt af et par bibelmakkere. Den er holdt i et sprog, så nye bibellæsere kan springe til, og rutinerede ikke føler sig talt ned til.

Anmeldt i Tro & Mission nr. 3/2014

Beklager, vi fandt ingenting.
Beklager, vi fandt ingenting.