Fejlmeddelelse

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/clients/client6/web72/web/includes/file.phar.inc).

Anmeldelse

Når Gud helbreder

Joni Aereckson Tada
Lohse 2013
288 sider - 199,95 kroner
Karen Sulkjær

I bogen tager Joni os med på en meget personlig rejse, hvor hun vender tilbage til nogle grundlæggende spørgsmål om liv og helbredelse, lidelse og udholdenhed, hjertekvaler og håb. 

Hun sidder i en skruestik af ubønhørlige smerter, og som hun selv udtrykker det, gør hun sine optegnelser fra kampzonen, før krudtrøgen er lettet, før granaterne er holdt op med at falde, før geværerne tier, før det kraftige græs og de vilde blomster har dækket krigens ar. 

Men midt i slagmarken har hun brug for Jesus, der står ved hendes side midt i hverdagslivets farefulde, snavsede skyttegrave. Hun har brug for Jesus som redningsmanden, der er villig til at vade tværs gennem smerte, død og Helvede for at finde hende og føre hende sikkert hjem.

Mærkeligt nok betegner Joni sin smerte som en velsignelse, der sårer, men den er ikke desto mindre en velsignelse. Den er en mærkelig mørk følgesvend. Om ikke for andet, så fordi den har været gennem Guds hænder, og han har sagt god for den. Hun ved, den driver hende ind i et tættere og mere intimt fællesskab med Jesus, og derfor tager hun imod smerten, som tog hun imod Guds venstre hånd. Det er trods alt bedre end ingen hånd.

Ikke et spørgsmål om tro

Joni er ikke i tvivl om, at Gud kan helbrede, men han forbeholder sig ret til at lade være, hvis han ser, det er bedst.

Helbredelse er ikke et spørgsmål om en stor tro, men hvad Gud i sin visdom, kærlighed og suverænitet vælger at gøre. Gud ønsker at give os en dyb og ægte tilfredshed og glæde i alle situationer, fordi man har taget imod hans vilje med sit liv. 

Det vigtigste er, at vi er i den situation, på det sted, og under de omstændigheder, hvor vi bedst kan ære Gud. Som Joni skriver: ”For mig er det tilfældigvis i en kørestol. Det er der, Gud helbreder mig.” 

Gud har en plan og et formål for vores livsløb her på jorden. Det er ham, der er den store kunstner eller billedhugger, og han vælger frit, hvilket redskab han bruger til at fuldende sit værk. Hver eneste lerkrukke er håndlavet af Gud selv, vores skaber og universets store kunstner, og som alle håndlavede ting er vi unikke. 

Joni tror af hele hjertet, ”at Jesus nogle gange vælger at lade sit lys skinne allermest klart gennem dem, der er psykisk eller fysisk handicappede eller må bære tunge lidelser.” 

Jonis bog gjorde et stærkt indtryk på mig. Den hjalp mig til på ny at få mit blik rettet mod Jesus, og gav mig en glæde over alt, hvad han er og har gjort for mig.

Anmeldt i Budskabet nr. 6/2013 

Beklager, vi fandt ingenting.
Beklager, vi fandt ingenting.